Couvent Saint-Albert-le-Grand   Cloîtres Saint-Jean, 3 à 4000 Liège

De nieuwe wijn van de dominicaanse spiritualiteit

13 september 2019 om 20 u.
Blaisantkerk — Blaisantvest 37, Gent
Met getuigenissen door Antoinette Van Mossevelde (lekendominicaan), Anton-Marie Milh (dominicaan in vorming), Bernard de Cock (dominicaan en initiatiefnemer), Guido Vanhercke (vertaler)

U wordt hartelijk uitgenodigd op de voorstelling van de vertaling van een uniek boek over de dominicaanse spiritualiteit. Die dominicaanse geest kan, met zijn gedeelde aandacht voor God en de wereld, een goede gids zijn voor onze tijd: hoofd naast hart, actie naast contemplatie, de rede laten spreken en aanvullen met wondere woorden als genade, overgave, verlossing.

In dit boek horen we de stemmen en de levens van vooral de eerste dominicanen. Het verrast te zien hoe uitbundig ze klinken. Hun evangelische vreugde blijft raakt als je hun verhalen hoort. Maar even indrukwekkend is hoe Dominicus de studie omarmde en daarvoor desnoods de contemplatie liet wijken; hoe Albertus de Grote als een Aristoteles passioneel kennis zocht en promootte.

Waarom getuigden die eerste dominicanen zo intens van hun vreugde, van een diep gelukkig zijn? Dat geluk is een rode draad door het hele boek. Geluk in de studie, geluk in het broederlijke samenleven, geluk in de verkondiging, geluk in het gebed, geluk in dat zoeken naar de waarheid van een gegeven en gekregen leven. Je wordt er dronken van, schreven de eerste dominicanen. Kom en beluister hun verhaal...

Blaisantkerk
Blaisantvest 37, Gent
Contactpersoon:
Bernard de Cock : Cette adresse e-mail est protégée contre les robots spammeurs. Vous devez activer le JavaScript pour la visualiser.

Dernières homélies - Liège

  • 1
  • 2

Newsletter de Liège

Merci d'indiquer votre nom et votre adresse email pour vous inscrire à notre newsletter et vous tenir informé des activités de la communauté de Liège