Doop van de Heer

Auteur: Didier Croonenberghs
Date de rédaction: 9/01/22
Temps liturgique: Temps de Noël
Année liturgique : C
Année: 2021-2022

Af en toe ontmoet ik koppels die tegen mij zeggen: “Ik hoop dat u niet beledigd bent, Pater, maar wij hebben gekozen onze kinderen niet te dopen. We willen dat ze later vrij zijn om dit voor zichzelf te beslissen”. Op zo'n uitspraak ben ik altijd verbaasd... En vaak antwoord ik met een lichte glimlach: “Ik ben blij dat u zo'n beslissing voor uw kind hebt genomen… maar… Hebben jullie hen de vrijheid gegeven om ter wereld te komen?  Ik neem ook aan dat jullie niet met hen spreken, zodat zij later hun taal kunnen kiezen.” En mijn laatste vraag, die ik op een licht sadistische manier stel, is altijd dezelfde: “Hoe gaan jullie hen kennis laten maken met het geloof, zodat ze er echt voor kunnen kiezen?” Deze vragen creëren meestal een kleine stilte in het gesprek! Kiezen om niet te kiezen… is eigenlijk niet kiezen!

Lire la suite

16ème dimanche ordinaire B

Auteur: Didier Croonenberghs
Date de rédaction: 18/07/21
Temps liturgique: Temps ordinaire
Année liturgique : B
Année: 2020-2021

 Vous connaissez peut-être cet outil de gestion du temps. Il s’agit du tableau d'Eisenhower. C’est est un outil de classification des priorités qui permet de trier les tâches à effectuer en fonction de deux paramètres : leur urgence et leur importance.  Imaginez donc un tableau à quatre cases, pour quatre catégories de priorités :

Lire la suite

S'inscrire à la newsletter

Merci d'indiquer votre nom et votre adresse email pour vous inscrire à notre newsletter et vous tenir informé des activités des Dominicains de Belgique

Veuillez activer le javascript sur cette page pour pouvoir valider le formulaire