• Conferenties : Is de mens aan iets gebonden ?

  Conferenties : Is de mens aan iets gebonden ?

  De vraag naar autonomie wordt vandaag heel radicaal gesteld. Zij tendeert naar een punt waar ze omslaat in het recht op zelfbeschikking. 

  Lees meer...
 • Het programma voor het jubileum

  Het programma voor het jubileum

  De dominicanen vieren hun 800 jarig bestaan. In 1216 bevestigde paus Honorius III Dominicus en zijn eerste volgelingen in hun zending het evangelie te verkondigen en in hun eigen leven waar te maken. Al 800 jaar nemen de dominicanen met hun grote diversiteit aan talenten die evangelische boodschap op in hun gezangen en gebeden.

  Lees meer...
 • Vergeten martelaars

  Vergeten martelaars

  Missionarissen in het oog van de Simba-opstand in Congo 1964-1966

  De auteur, Dries Vanysacker (Roeselare, 1962) promoveerde in 1992 tot Doctor in de Letteren en de Wijsbegeerte aan de KU Leuven op een proefschrift over de 18de-eeuwse kardinaal Giuseppe Garampi (1725-92). Hij is docent aan de Faculteit Theologie en Religiewetenschappen aan de KU Leuven, en coördinator van de Onderzoeks-eenheid Geschiedenis van Kerk en Theologie.

  Lees meer...
 • Evolutie in de structuur van de Vlaamse dominicanen

  Evolutie in de structuur van de Vlaamse dominicanen

  Er is de laatste tijd veel veranderd voor de Vlaamse dominicanen. Reeds enige tijd waren we in overleg met onze broeders van Belgique Sud, omdat wij volgens onze constituties niet meer als provincie konden verder bestaan.

  Lees meer...

Rencontre avec Jozef De Kesel


VICE-PROVINCE SAINT-THOMAS-D’AQUIN EN BELGIQUE
VICE-PROVINCIE SINT-THOMAS VAN AQUINO IN BELGIE

Cloîtres Saint Jean, 3
4000 Liège
webmaster@dominicains.be